Pieczenie pierniczków to integrująca, radosna i niezmiernie twórcza rozrywka, którą proponujemy Państwu na czas pozostania w domach. Dzieci przy asyście rodziców mogą odmierzać składniki, a potem zagniatać i wałkować ciasto. Zapraszamy do zabawy!
Składniki
2 szklanki mąki pszennej
2 łyżki rozpuszczonego miodu
¾ szklanki cukru
1,5 łyżeczki sody
15 g przyprawy do piernika
łyżka masła
połączyć i dodać
1 jajko
1/3 szklanki ciepłego mleka (stopniowo!)
Ciasto zagnieść, rozwałkować, wyciąć ciasteczka. Piec w temperaturze 180 stopni około 10 – 15 minut. Uwaga, ciasteczka rosną!
Czego potrzebujesz prócz podstawowych składników?
Wałka ze sklepiku muzealnego 😉 Do kupienia w tym miejscu >>> duży oraz mały
Fartuchów dla całej załogi cukierników 😉 Dla dorosłych i dla dzieci w kilku wersjach >>> fartuszki